FireStats error : FireStats: Unknown commit strategy
Izdelki delavnic

Novinarska konferenca 5.2.2010 ob 10. uri v Centru Evropa, na Dalmatinovi 4 v Ljubljani

Danes je končno prišel tisti dolgo pričakovani dan, ko je bila naša nova stran javno predstavljena, kot ena izmed strani, ki so bile “narejene” v okviru projekta “kulturna spletanja” v izvedbi zavoda “Zlata leta”, pod vodstvom našega mentorja g. Romana Čretnika.

Direktor Zavoda za medgeneracijsko povezovanje Zlata leta in vodja projekta Kulturna spletanja Roman Čretnik na novinarski konferenci

Direktor Zavoda za medgeneracijsko povezovanje Zlata leta in vodja projekta Kulturna spletanja Roman Čretnik na novinarski konferenci

Za nas pa se je vse pričelo z idejo, da bi društvo dobilo novo internetno stran. Ko je naša Lenka (predsednica društva) izvedela, da zavod Zlata leta nudi brezplačno izobraževanje (projekt je delno financiran iz evropskih strukturnih skladov) in pomoč ob postavitvi spletnih strani je v društvu pričela iskati člane, ki jih to zanima. V projektu smo poleg ostalih sodelovali 3 člani našega društva: Mojca Hliš, Silva Krištof in Rajko Eržen.


Pričeli smo se dobivati vsako sredo po 16 uri v računalniški učilnici in tam preživeli veliko zanimivih uric. Spoznali smo tudi ostale udeležence – invalide in pa vedno je sodelovala tudi tolmačka za znakovni jezik, da smo se vsi lahko enakovredno sporazumevali in sodelovali pri delu. Naših vprašanj, (ki se kljub koncu tečaja še niso zaključila) ni zmanjkalo, saj smo ob spoznavanju novosti in poizkušanju lete uporabiti na svojih straneh dobivali vedno nova.  Na našo srečo pa Romanu in ostalim članom ekipe tudi ni zmanjkalo ustreznih odgovorov , ki so nam pomagali priti do trenutnega izgleda strani ki jo gledate. Predavali in pokazali so nam veliko novih stvari na področju dela na spletu in urejanju strani. Več o poteku tečaja pa lahko vidite tudi na tej povezavi


Ves čas, pa smo imeli stalno možnost pri reševanju konkretnih problemov tudi z vprašanji po e-pošti in telefonu, ki smo jo nekateri kar izdatno izkoristili. Ob vsem tem pa smo se tudi med seboj malo bolj spoznali. Vsi smo bili tudi deležni pozornosti »božička«, kjer smo se tudi posladkali, saj smo na tečaju preživeli menjavo leta. Na tečaju je tudi Ljudmila poskrbela, da nam ni padel sladkor. Tanja pa nam je ob zaključku  podarila (vsakemu drugačen) spominek iz papirja – origami. Vsi smo si zaželeli, da se (vsaj občasno) še srečamo in nadaljujemo tudi vztrajanje po tej, za nas novi poti na spletu. Nekaj koristi pa bo imelo tudi društvo, saj upam, da bo stran živela in nudila več informacij in pomoči članom in pa tudi tistim, ki jih samo zanima, kaj se dogaja v društvu.


Na koncu se moram zahvaliti Lenki za vzpodbudo, Romanu za trud in potrpljenje in vsem soudeležencem in predavateljem za izkušnje, čas in lepe trenutke, ki smo jih preživeli skupaj.


Rajko Eržen


Prilagam še povezavo do »izjave za javnost; Kulturna spletanja – brezplačne delavnice in spletne strani za invalide«, ki jo dobite tukaj. In pa nekaj posnetkov ki jih je posnela Katarina .

 

 • mojca je rekel/-la:

  Rajko;
  Kot vedno dober komentar in popestritev z slikami.
  Škoda bi bilo ,da nebi nadaljevali,to kar smo začeli,ker smo
  se veliko naučili.
  Upam,da se kmalu vidimo in nadaljujemo z čem novim.
  Ekipi zavoda Zlata leta se pa zahvaljujem,da mi je pomagala
  postaviti mojo spletno stran in me naučila kako na njej ustvarjati.
  Rajko tudi tebi hvala za pomoč kadar sem jo rabila sem jo dobila brez težav.
  Lep pozdrav in veliko volje še na prej.

 • ljudmila je rekel/-la:

  Rajko, lep pozdrav !
  Zelo lep in prisrčen prispevek o novinarski konferenci in o delu na delavnicah Kulturna spletanja sem prebrala na spletni strani. Pa ne, da smo se le veliko naučili, imeli smo se lepo in med nami, je bilo čutiti, da so se vzpostavili tudi prijateljski odnosi, ki so nam polepšali čas.
  Ni pomembno kdo in kaj smo, pomembno je, da tudi mi marsikaj zmoremo in to se vidi iz naših spletnih strani. S skupnimi močmi in dobro voljo se da narediti marsikaj lepega in dobrega.
  Lepo in prijetno bi bilo naše stike in sodelovanje ohraniti še v bodoče.
  Ljudmila

 • Roman Čretnik je rekel/-la:

  Dragi gospod Rajko in ostali sodelujoči na delavnicah!

  V imenu celotnega zavoda Zlata leta se vam zahvaljujem za lepe misli. Veseli nas, da ste vsi tako zavzeto sodelovali.
  Kot dokaz, da ste se veliko naučili, je že sam zgornji zapis. Gospod Rajko je spisal jasno in lepo strukturirano poročilo ter ga zelo lepo popestril s slikami, povezavo na drugo spletno stran ter s priponko, v kateri je shranjena izjava za javnost.
  V veselje nam je bilo delati z vami. Upamo, da se bodo naše poti prepletale še naprej.

  Želimo vam, da s svojim delom nadaljujete in nikar ne izgubite volje.

  Srečno,
  ekipa zavoda Zlata leta

Povejte svoje mnenje