Potek delavnic v Mariboru


Naslov srečanja Krajši opis Datum
Spoznavno srečanje s predstavitvijo projekta Spoznamo se z udeleženci, predstavimo projekt, začrtamo potek dela, spoznamo skupino ter njihova morebitna predznanja. Udeležencem bomo v obdobju trajanja delavnic in tudi po izteku usposabljanja nudili svetovanje in pomoč pri uporabi spletnih orodij. 17.3.2010 (sreda)
Delavnica: Naj me vidi cel svet Seznanitev s postopki postavitve spletne strani, predstavitev platforme na kateri bodo imeli udeleženci svoje spletne strani, učenje osnovne rabe spletne strani, dodajanje vsebin, uporabo orodja za administracijo strani. 23.3.2010 (torek)
Delavnica: Napredna raba spletne strani Gre za zahtevnejšo uporabo spletne strani – udeleženci si bodo lahko prirejali izgled strani, kjer bodo vidni tudi logotipi Ministrstva za kulturo in Evropskega socialnega sklada 31.3.2010 (sreda)
Delavnica: Multimedija na moji spletni strani Udeležence bomo naučili kako se na splet dodajajo multimedijske vsebine: video, glasba, fotografije, kako se obdelujejo fotografije, video vsebine, učni načrt pa bomo seveda prilagodili zahtevam in potrebam udeležencev usposabljanja, glede na to kakšne vsebine bi želili dodajati na splet. 6.4.2010
(torek)
Delavnica: Promocija umetnosti – umetnost promocije Udeležence bomo naučili osnov samopromocije, kako se pozicionirati in uspešno predstaviti na spletu, kako se lotiti objavljanja vsebin, katere informacije ponuditi občinstvu in kako graditi svojo podobo na spletu. 14.4.2010 (sreda)
Delavnica: Internet – orodje zbliževanja Udeležence bomo podučili o praktični rabi spletnih skupnosti (blogi, Facebook, twitter …) ter jih naučili uporabljati orodja, ki jih ponuja splet za vključevanje v različne spletne skupnosti ter preko njih v družbo kot celoto. 21.4.2010 (sreda)
Delavnica: Študija primera – Meni je uspelo Na delavnici bo gostoval pripadnik ranljive skupine, invalid, ki je uspešen in prepoznaven širšemu krogu ljudi, svojo javno podobo pa je v veliki meri gradil prav preko uporabe spletnih medijev 28.4.2010 (sreda)
Delavnica: Individualno delo
Predzadnja delavnica bo namenjena reševanju posameznih izzivov, na katere so naleteli udeleženci med urejanjem svoje strani. 9.6.2010 (sreda)
Zaključek delavnic
Na zadnji delavnici bomo ocenili uspešnost delavnic in pregledali končne izdelke. O dogodku bodo medijem poslani tudi PR članki, še isti dan pa bo celotna zadeva podprta na matičnem portalu projekta ter tudi na portalu Zlata leta. 16.6.2010 (sreda)

Komentiraj