Kdo smo


YouTube Preview Image

Zavod za medgeneracijsko povezovanje Zlata leta smo ustanovili v letu 2008. Sprva smo delovanje usmerili predvsem v izgradnjo spletnega portala www.zlataleta.com, kjer smo želeli predvsem starejšim ponuditi čim več uporabnih in zanimivih prispevkov.

Ob prvi obletnici delovanja smo na portalu uvedli kategorijo Novice, ki je namenjena izključno starejši populaciji. Ugotovili smo namreč, da novičarskih vsebin o starejših in za starejše na spletu do sedaj skoraj ni bilo. Na tem mestu vas vabimo, da se nam pri ustvarjanju teh novic pridružite.

Sicer se pri Zlatih letih trudimo tudi s spletnim opismenjevanjem. Osredotočili smo se predvsem na starejše, ki bi jih radi spodbudili k uporabi novih tehnologij, ki jim lahko marsikdaj olajšajo življenje. S podobnim ciljem izvajamo projekt Kulturna spletanja.

V zavodu kot sredstvo združevanja uporabljamo predvsem internet, a hkrati dajemo poudarek tudi osebnim stikom; organiziramo druženja, izobraževanja in druge aktivnosti, ki starejše spodbujajo k aktivnejšemu preživljanju prostega časa.

Zaščitni znak portala www.zlataleta.com, ki je v enem letu postal osrednja vstopna točka za starostnike na spletu, je risani lik babice Zlatke, ki je med uporabniki spleta postala že prava zvezdnica. Najdete jo v stripu na naslovnici portala, na Facebooku in na Twitterju.