FireStats error : FireStats: Unknown commit strategy

NOGOMETNI MIX

Kulturna spletanja omogoča zavod Zlata leta

ŠE ZADNJA OKREPITEV V NK MARIBOR

Danes je za naš klub podpisal triletno pogodbo še zadnji igralec to je  21 letni Željko Filipovič, ki je prišel iz vrst aktualnih prvakov. Prvi vtisi po podpisu pogodbe so prijetni saj je Željko takoj ko je prišel v naše vrste strnil vtise in občutke da bosta obe strani zadovoljni s tem prihodom. S  tem dejanjem se je prestopni rok za sveti klub končal.

SLOVO OD JOSIPA ILIČIČA ARMINA BAČINOVIČA IN DRAGANA JELIČA

Po končanem dvoboju som danes v upravi kluba osem ur potekala pogajanja o prestopu Josipa Iličiča in Armina Bačinoviča,ki sta okrepila vrste Palerma. O tem prestopu se je že dolgo govorilo. Niso pa bili samo odhodi iz našega kluba ampak tudi en prihod Rajka Repa iz Celja,ki j podpisal štiriletno zvestobo našemu klubu. Za konec bi nogometašem zaželel veliko uspehov na športni poti.

SLOVO OD EVROPSKE LIGE Z ZMAGO

Včeraj so se nogometaši NK Maribora pomerili v povratni tekmi proti nogometašem Palerma in jih gledano skozi moje oči nadigrali na vseh prvinah nogometne igre. Prvi polčas je po igri šel v anale nogometne igre. Na stadionu se je zbralo 12.000 zvestih navijačev, ki so prišli iz cele Slovenije ta tekma je pokazala kaj pomeni navijanje za en klub.

Strelci za Maribor so bili MARCOS TAVARES, JOSIP ILIČIČ, SINIŠA ANĐJELKOVIČ, za Palermo pa dvakrat ERNANDEZ končni rezultat na semaforju je bil 3 : 2 za NK MARIBOR . Fantje hvala vam za vse evropske tekme in rezultate, ki ste jih dosegli. Pokazali ste , da se da tudi Italjane premagat čeprav ni do sedaj to uspelo še nobeni slovenski ekipi. Za konec bi pa ponovil izjavo športnega direktorja Zlatka Zahoviča , da ni kar tako Vatikan v Italiji.

PRIČETEK Z SUPER POKALOM PROTI PRVAKOM

Kmalu se prične nogometni ples za novo sezono 2010/2011. Pričnemo z domačo tekmo proti NK TRIGLAV ki je še lansko sezono igral v  drugi ligi. Nogometni ples se prične 17.07.2010 v Ljudskem vrtu želim si, da bi pričeli nov ples z zmago. Lov se prične že 09.07.2010 z super pokalom proti prvakom iz Kopra. Igralo se bo v Mariboru zaradi gradbišča ki ga imajo na Bonifiki. Objavljam seznam vseh domačih kol za novo sezono.


VEČERNA TEKMA MED ANGLIJO IN ZDA

V sobotni večerni tekmi med Anglijo in ZDA smo gledali povprečno tekmo saj so se Američani kar dobro upirali favoriziranim Angležem.  Prvi so povedli Angleži ki pa kasneje niso uspeli rezultata povišati. Kazen zato je sledila malo pred koncem polčasa saj se je Ameriški igralec nenadoma  odločil za strel ki pa je po napaki Angleškega vratarja in njegovem slabem posredovanju se je žoga skotalila v prazno mrežo. In tako seje na ekranu igrišča prikazal rezultat 1:1 to je bil rezultat polčasa.V drugem  polčasu so igralci pri svojih poskusih, da bi rezultat spremenili ostali neuspešni. In tako je končni rezultat tekme ostal nespremenjen do konca tekme.

PRVA TEKMA V JUŽNI AFRIKI ZA SLOVENIJO

V nedeljski tekmi v Polokvaneju smo Slovenci nastopili na prvi tekmi proti  Alžiriji in prikazali slabo igro ki ni navdušila Slovence pred televizorji doma. Igra je bila slaba ni bilo točne nobena podaja tako da igra ni stekla tako kot so si naši fantje želeli. V prvem  polčasu velja omeniti samo prosti strel ki so ga izvajali Alžirci in Slovenci se v tistem trenutku lahko zahvalimo Samirju Handanoviču , da je ob njegovem odličnem  posredovanju mreža ostala ne dotaknjena. V drugem polčasu se je slaba igra nadaljevala tako da je bil selektor prisiljen zvesti eno rošado pri postavitvi na igrišču. Sam mislim da je bila odločitev o zmagovalcu znana takrat ko so Alžirci ostali brez enega igralca saj je le ta prejel drugi rumeni karton in s tem posledično rdečega. Poteza tekme je prišla v 79 minuti ko je Bojan Jokič na boku žogo uspel podati do kapetana Roberta Korena ta je krenil z žogo proti vratom Alžircev in se nenadoma odločil za strel ki je presenetil Alžirskega vratarja in žoga je pristala v mreži 1:0 za Slovenijo to je bila prva zmaga Slovencev na svetovnih prvenstvih in z tem 200 gol slovenske reprezentance.

Pogled na trenutno lestvico je prav lep in nepozaben

SLOVENIJA               3

ZDA                              1

ANGLIJA                   1

ALŽIRIJA                 0

REZULTATI PRVEGA DNE SVETOVNEGA PRVENSTVA

Prva tekma svetovnega prvenstva med MEXICO: SOUTH AFRICO  se je končala z delitvijo točk pri rezultatu 1:1. Prvi so povedli Afričani izenačli pa so Mehičani.

Druga tekma med FRANCIJA:PARAGVAJ  je trenutni rezultat O:O med odmorom. V drugem polčasu se je slaba igra nadaljevala. Po nespametnem prekršku mladega  paragvajca  je padel tudi prvi rdeči karton na prvenstvu. Kljub premoči na igrišču so si francozi ustvarili malo priložnosti le omembe vredna priložnost je bila v sodnikovem podaljšku za Francijo vendar so francozi slabo izvedli prosti strel. Moram povedati, da so me francozi razočarali saj sta obe moštvi na igrišču pustile slab vtis. Da zaključim, končni rezultat O:O, najbolj pravičen saj na koncu šteje le rezultat.

ZAČETEK SP 2010 V JUŽNI AFRIKI

Danes se prične velik dogodek za moške. Seveda bomo vsi navijali za SLOVENIJO, če pa kdo še ne ve kdaj je katera tekma si lahko ogleda tale KOLENDAR VSEH NOGOMETNIH TEKEM.

SLOVENCI OPRAVILI PRVI TRENING V JUŽNI AFRIKI

Slovenska reprezentanca je 8.06.2010 opravila prvi trening v Južni Afriki pred sedmo silo in nekaj gledalci.Slovenski selektor Matjaž  Kek je povedal da  niso razkrili načrta za tekmo z Alžirijo. Sam si želim, da pri nobenem nasprotniku ne bodo razkrili svoje taktike, ki jo imajo za vsakega nasprotnika posebej.  Treninga so se udeležili vsi nogometaši razen Jasmina  Handanoviča ki ima rahle želočne težave. Upam, da mu ne bo pobralo vseh moči, ki jih  bo potreboval za svoj prispevek v reprezentanci.

ZAČETEK NOVE SEZONE V NK MARIBOR 2010/2011

Naš klub sta zapustila Janez  Aljančič in Dejan Jurkič želim jima veliko uspeha v novih sredinah SREČNO. Na novo pa so prišli in se preizkusili MITJA VILER, GORAN CVIJANOVIČ,  ALEKSANDER RAJČEVIČ,  TOMISLAV PAVLIČIČ. Želim jim veliko uspeha v svetem klubu.

Po nedeljskem zboru moštva ob skupni večerji se delovni program vijoličaste zasedbe začenja v ponedeljek, 7. junija. Že prvi dan bosta na sporedu dva treninga, predvidoma z vsemi novimi nogometaši.

Admin