MB: Promocija umetnosti – umetnost promocije


Kdor se ukvarja s kulturo, jo mora ljudem predstaviti. Gostili smo Majo Vuksanović, kustosinjo v KIBLI in blogerko, ki piše tudi o kulturi, Katarino Alič.

Namen delavnice je bil, udeležencem predstaviti načine in možnosti promoviranja umetnosti in kulturnih dogodkov. Maja Vuksanović je diplomirala iz umetnostne zgodovine, sedaj pa že vrsto let deluje v KIBLI. V svoji predstavitvi je predstavila vse dejavnosti, s katerimi se KIBLA ukvarja, zaključila pa je s praktičnimi nasveti, kaj vse je treba postoriti za promocijo nekega dogodka ali projekta.

Katarina Alič je predstavila izkušnjo promoviranja kulture z druge, uporabniške strani. Kot blogerka (Kandela), ki rada obiskuje razne kulturne dogodke (koncerte, predstave, razstave), je predstavila svojo izkušnjo, kako izbere dogodek, ga obišče in o njem napiše prispevek. Včasih celo zaprosi za akreditacijo in deluje podobno kot novinarka, tako da je predstavila tudi pričakovanja nekoga, ki bo o nekem dogodku napisal objavo v mediju.

Udeleženci so s tem dobili veliko dragocenih nasvetov, kako se spopasti s (samo)promocijo – tako na spletu kot izven njega.

Objavljeno v: 1, Blog, 23.04.2010


Komentiraj